NYHETER:

Kvinnoprotester i flera afghanska stÀder

Kvinnor demonstrerade i Kabul under fredagen. Foto: TT/AP Photo/Wali Sabawoon

NYHETER

Dela pÄ facebook
Dela pÄ twitter

Kvinnoprotester i flera afghanska stÀder

Av Bella Frank

AFGHANISTAN | Kvinnor demonstrerade i den afghanska staden Mazar-i-Sharif under mÄndagen, en i en lÄng rad av demonstrationer dÀr kvinnor i flera olika stÀder under den senaste veckan har krÀvt sina rÀttigheter.

Ӏven om vi behandlas som oönskade i vĂ„rt eget land kommer vi inte att försvinna”, skriver Twitterkontot From the Afghan Women. OcksĂ„ i staden Balkh demonstrerade kvinnor pĂ„ mĂ„ndagen.

NÀr kvinnor i Kabul i lördags demonstrerade för andra dagen i rad anvÀnde talibanska styrkor tÄrgas mot demonstranterna nÀr de försökte gÄ mot presidentpalatset.

– En grupp kvinnor anslöt sig för att försvara vĂ„ra rĂ€ttigheter och gick mot palatset, sĂ€ger Suraya till Tolo News och förklarar att det var dĂ„ talibanerna sköt tĂ„rgas mot dem och att flera kvinnor misshandlades.

Dessutom har demonstrationer hÄllits i Herat i torsdags [se separat artikel], i Nimroz och i Zaranj. Kraven frÄn demonstranterna har dels rört inkludering av kvinnor i den nya regeringen, liksom rÀtten att fÄ arbeta och utbilda sig, utan begrÀnsningar.

Relaterade artiklar:

Dela pÄ facebook
Dela pÄ twitter