Innehåll

Protester efter nioårig flickas död

🔶 NYHETER: I flera dagar har protester hållits i Indiens huvudstad New Delhi mot vad som sägs vara en gruppvåldtäkt och ett mord på en nioårig flicka i söndags.

Sudan närmar sig ICC

🔶 NYHETER: Sudans regering har röstat för att ratificera Romstadgan och bli medlemmar i den Internationella brottmålsdomstolen (ICC).

Kritiserat ris godkänt i Filippinerna

🔶 NYHETER: Filippinerna beslutade nyligen att som första land i världen godkänna kommersiellt odlande av det genmodifierade och a-vitaminberikade ”gyllene riset”.

Ingen lösning i Sheikh Jarrah

🔶 NYHETER: När Högsta domstolen i Israel i måndags höll förhandling kring ägarfrågan till flera hus i östra Jerusalem lades ett förslag som skulle ha skjutit på konflikten utan att lösa den.

Nordkorea står inför akut matbrist

🔶 NYHETER: Det slutna landet lett av Kim Jong-un har aviserat att matsäkerhet är ”topprioritet” i ett läge när Nordkorea lider av matbrist, rapporterar det statligt nyhetsorganet KCNA.

Utmaningarna för Irans nya president

🔶 NYHETER: En ultrakonservativ präst som lovat att rädda Irans ekonomi och stoppa korruptionen. Men Irans nytillträdde president, 60-årige Ebrahim Raisi, kopplas också till massavrättningar.

Trauma plågar alltjämt eldhärjat Portugal

🔶 REPORTAGE Sommaren 2017 var katastrofen framme i hjärtat av Portugal. Torka och hetta satte skogar i brand. Människor flydde vind för våg, andra dukade under för eldens framfart.

ANNONS