Hej Global-läsare!

I november 2023 betalades det som tidigare kallades för presstöd ut för sista gången.

Processen med att få ett nytt mediestöd på plats har varit extremt långsam och utdragen, och fortfarande vet vi inte om vi är berättigade till det nya stödet eller inte.

Om detta är en uttänkt metod av Sverigedemokraterna och regeringen för att långsamt strypa småtidningar, eller enbart inkompetens, är inte lätt att veta. Men att det nya mediestödet kommer att drabba oss småtidningar hårt är alla överens om. Enligt regeringens egna utredning kommer antalet så kallade nischtidningar, där Tidningen Global ingår, minska från 130 till 23 stycken. En minskning med 82 procent!

Var med och bygg upp en motkraft i form av Det Globala presstödet. Genom att bli månadsgivare, eller med ett engångsbidrag. Långsiktigt ökar det vår möjlighet att överleva, med eller utan mediestöd.

Tack för ditt stöd!

Månadsgivare eller engångsbidrag

 

Swish

Swisha valfri summa till 123 62 084 58 eller skanna QR-koden nedan, om du vill bidra med en enstaka gåva till vårt fortsatta arbete. Märk med Det globala presstödet.

 

Andra sätt att stödja oss:

Prenumerera
Genom att prenumerera, eller ge bort en prenumeration, så stödjer du inte bara vår utgivning utan kan då även ta del av hela vår nyhetsrapportering och bevakning av globala frågor – teckna prenumeration här!