Rubrik Det globala stödet

Sverigedemokraterna och Regeringen har från årsskiftet avskaffat presstödet. För Tidningen Global handlar det om 246 000 kr i månaden som försvinner. Det är förstås inte acceptabelt när nationalismen växer sig allt starkare och de ekologiska kriserna accelererar allt snabbare utan att makthavarna agerar. Vi kan därför inte ge upp, lägga ner och låta auktoritär nationalism förstöra planeten. Därför startar vi nu Det Globala presstödet. Ett presstöd som inte bygger på ett otryggt stöd från den stat och regering vi granskar utan från alla globalister som tycker det är viktigt med en nyhetstidning som tar det globala perspektivet.

Enligt regeringens egna utredning kommer antalet så kallade nischtidningar, där Tidningen Global ingår, minska från 130 till 23 stycken. En minskning med 82 procent. Vi pratar alltså om en total slakt av mediemångfalden av SD och regeringen. Kvar blir 3-4 stora mediebolag som snart kommer äga i stort sett varenda dagstidning som ges ut i detta land.

Var med och bygg upp en motkraft i form av Det Globala presstödet genom att bli månadsgivare. Med fasta månadsgivare kan vi bygga upp den trygghet som krävs för långsiktigt satsning och utveckling av vårt journalistiska arbete. Varje 50 000 kr i månadsgåvor ger möjlighet till en anställd journalist. Vår dröm är att istället för att säga upp fler kunna anställa igen och utöka bevakningen.

Alla gåvor är välkomna och bidrar till mer global journalistik och att Sveriges enda nyhetstidning med fokus på globala frågor kan leva vidare.

Tack för ditt stöd!

Logga-global-presstödet


Andra sätt att stödja oss:

Prenumerera
Genom att prenumerera så stödjer du inte bara vår utgivning utan kan då även ta del av hela vår nyhetsrapportering och bevakning av globala frågor – gå in här för att komma till vår prenumerationssida.

Bli prenumerant

Swisha
Swisha valfri summa till 123 62 084 58 eller skanna QR-koden nedan, om du vill bidra med en enstaka gåva till vårt fortsatta arbete. Märk med Det globala presstödet.

QR-kod till Swish


För att avsluta månadsgåva kan du gör detta genom din bank eller gå in här

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.