USA och talibanerna i Afghanistan har avslutat fredssamtal i Qatar efter sex dagar och det spekuleras i att ett avtal är nära.
Samtidigt menar experter att vägen dit är lång.
AFGHANISTAN USA:s sändebud Zalmay Khalizad har återvänt till huvudstaden Kabul för fler överläggningar och sannolikt möten med den afghanska regeringen och president Ashraf Ghani.
Khalizad har twittrat att samtalen med talibanerna burit mer frukt än tidigare och att det gjorts betydande framsteg. Talibankällor uppger för Reuters att parterna är överens om att utländska trupper ska lämna landet inom 18 månader.
Men frågan är om samtalen lägger en grund för ett bredare fredsavtal, eller främst innebär en utväg för USA att lämna landet. Laurel Miller, tidigare diplomat för amerikanska utrikesdepartementet, ser en risk att avtalet inte är mer än så.
– Vad vi sett hittills ger inte någon klarhet i vilken riktning det här kommer att gå, säger hon till NBC.
Mycket återstår
Även om en uppgörelse sluts inom en snar framtid är det bara början på en fredsprocess. Förhandlingar mellan talibanerna och den afghanska regeringen kan ta månader, kanske år. Det största hindret är just talibanernas ovilja att prata med regeringen.
– Det finns för många oklarheter… och det här är bara början, säger Borhan Osman, analytiker på International Crisis Group, till AFP, och fortsätter:
– Ingen borde underskatta komplexiteten och känsligheten när det gäller vägen framåt.
Misstänksam optimism
Samtalen mellan USA och talibanerna syftar till att få ett slut på det 17 år långa kriget, som inleddes efter terrordåden mot USA den 11 september 2001. Många civila har fått sätta livet till och det är med försiktighet som samtalen mellan USA och talibanerna tas emot av afghanerna.
– Jag tror inte talibanerna vill ha fred, men det skulle vara stort om vi fick det. Det finns inget bättre än fred, säger Kabulbon Rajab Ali som inte är ensam om att vara skeptisk.
– Det kommer aldrig att bli stabilt om talibanerna och regeringen fortsätter att strida mot varandra och dödar afghaner, säger Sharbatullah, också bosatt i huvudstaden.