Utegångsförbud införs i Sri Lanka efter att 20 personer skadats i sammandrabbningar under de landsomfattande regeringskritiska demonstrationerna. Soldater skickas till huvudstaden.
SRI LANKA | De regeringskritiska protesterna i Sri Lanka har kommit efter månader av strömavbrott och brist på mat, bränsle och mediciner i landet.
De allra flesta av protesterna har varit fredliga men i huvudstaden Colombo har minst 20 personer skadats i ett våldsutbrott, enligt myndigheterna.
Där gick anhängare till president Gotabaya Rajapaksa till angrepp med tillhyggen mot obeväpnade regeringskritiska demonstranter som har slagit läger utanför presidentens kansli sedan den 9 april, enligt nyhetsbyrån AFP:s reportrar.
Polisen använde tårgas och vattenkanoner mot presidentens anhängare som tog sig igenom polisens avspärrningar.
Uppmanar till återhållsamhet
Under måndagen meddelar myndigheterna att beväpnade soldater skickas till huvudstaden, bara timmar efter sammandrabbningen.
Presidentens bror, premiärminister Mahinda Rajapaksa, uppmanar allmänheten att utöva återhållsamhet.
”Den ekonomiska krisen vi är i behöver en ekonomisk lösning som den här regeringen är fast besluten att lösa”, twittrar han.
Regeringen utropade i fredags undantagstillstånd vilket ger landets säkerhetsstyrkor större befogenheter att frihetsberöva människor.
President Rajapaksa har inte setts offentligt sedan den 31 mars, då tiotusentals människor försökte ta sig in i hans privata bostad i Colombo.