Överlevare står på raserade byggnader som tidigare varit hem i den jordbävningsdrabbade provinsen Paktika i Afghanistan. Där lyfter de bort bråte bit för bit i hopp om att hitta fler människor vid liv.
AFGHANISTAN | Skalvet, där 1 000 människor enligt myndigheterna har omkommit, var det dödligaste på 20 år i Afghanistan. Ytterligare 1 500 har rapporterats skadade, enligt den statliga nyhetsbyrån Bakhtar. Siffrorna befaras stiga.
Skalvets centrum var i provinsen Paktika, cirka fem mil sydväst om staden Khost, där det finns många gamla svaga byggnader.
Jordskalvet med en magnitud kring 6,0 på 10 kilometers djup drabbar en befolkning där miljoner redan står inför hunger och fattigdom. Vården har på många håll brutit ihop efter talibanernas maktövertagande i augusti förra året.
Talibanernas övertagande ledde till att omvärlden frös bistånd som tidigare stått för en stor del av Afghanistans ekonomi. Många internationella hjälporganisationer lämnade Afghanistan efter att talibanerna tog över och många regeringar undviker i dag att ha direktkontakt med landet.
Ber om hjälp
Talibanerna har bett om internationell hjälp för att hantera skalvets följder och representanter från flera FN-organ uppger att talibanerna låter dem komma till området. Men inledningsvis gräver människor utan maskiner i bråten med sina bara händer.
– Vi ber det Islamiska emiratet och hela landet att träda fram och hjälpa oss, säger en överlevare till nyhetsbyrån AP.
Skalvet inträffade mitt i natten, när människor sov i sina hem.
– Några helikoptrar kom för att hjälpa men det är oklart vad de kan göra förutom att flytta på döda, säger en afghan till BBC.
Svårtillgängligt
Vittnen beskriver en desperat situation.
– Det finns inga officiella hjälparbetare men människor från grannstäder och byar kommer hit för att rädda människor, säger Alem Wafa som rest dit för att hjälpa till.
Han lägger till att de inte har något alls, inte ens ett tält att sova i.
Många av vägarna runt byarna i det bergiga området har fått stora skador och jordskred efter regn nyligen har gjort det ännu svårare att komma fram.