Nyheter

Möjlig ”mörkläggning” av Trump gällande Kapitoliumstormning

Den tidigare presidenten Donald Trump talar vid en demonstration lördagen den 15 januari 2022 i Arizona.

Den kongresskommitté som utreder stormningen av Kapitolium i Washington den 6 januari 2021 fokuserar just nu sitt arbete på att bringa klarhet i dåvarande – och avgående – presidenten Donald Trumps förehavanden. Intressanta fynd som Washington Post och CBS News har tagit del av väcker frågan om en eventuell ”mörkläggning” från Trumplägrets sida.

USA Arbetet botaniserar bland annat i Trumps samtalshistorik och kongresskommittén har påträffat ett glapp på motsvarande sju timmar och 37 minuter mitt under pågående stormning, rapporterar Washington Post som tillsammans med CBS News kommit över dokument från arbetsgruppen.

Frågan är med andra ord ifall kongresskommittén verkligen har fått allt material den behöver för att kunna bilda sig en fullständig uppfattning över Trumps förehavanden och vilka han exempelvis ringde och talade med den 6 januari 2021 – eller ifall Trumplägret undanhåller samtalshistorik i vad som kan liknas med en mörkläggning.

De dokument som Washington Post och CBS News tagit del av bekräftar emellertid att Trump vid två tillfällen talade med Steve Bannon, under en tid chefsstrateg i Vita huset och tidigare ordförande för den högerextrema nyhetssajten Breitbart News Network, den 6 januari.

Bland annat ska Bannon ha uppmanat presidenten att fortsätta pressa sin dåvarande vicepresident Mike Pence att blockera Joe Bidens valseger i egenskap av ordförande för den kongressledda certifieringen, rapporterar Washington Post och CBS News.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.