Nyheter

Donald Trump hyllar saudisk golftour

Henrik Stenson, till höger, från Sverige, hälsar på tidigare presidenten Donald Trump efter att ha vunnit den individuella tävlingen i LIV Golf Invitational på Trump National i Bedminster,USA, söndagen den 31 juli 2022.

USA/GOLF | USA:s expresident Donald Trump står i egenskap av ägare till golfbanan i Bedminister, New Jersey, som värd för en tourdeltävling till LIV, den brittiskregistrerade internationella golftouren som vid sidan av de redan befintliga etablerades med hjälp av investeringsfonden Public Investment Fond.

En av de uppemot 50 golfspelare som hittills valt att ansluta sig till LIV märks svenske British Open-vinnaren Henrik Stenson. Till skillnad från PGA-touren, dit spelarna dessförinnan var knutna, är inkomsterna från LIV-tävlingar närmare sju-åtta gånger högre.

LIV kritiseras starkt av människorättsorganisationer och framställs som ett försök av den saudiska diktaturen för ”sportwashing”, det vill säga att genom idrottssatsningar försöka tvätta bort ett skamfilat rykte när det gäller brist på demokrati mänskliga rättigheter.

Donald Trump däremot upplåter inte bara sina golfbanor till den nya golftouren, han hyllar även människorna bakom dem och lyfter fram deras ”fantastiska insats” för golfsporten.

– Jag känner de här människorna i Saudiarabien, de har varit mina vänner under en längre tid, säger han till ESPN.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.