Kritiken mot polisens insatser i Iran tilltar i styrka sedan en häktad 22-årig kvinna dött.
Den ledande finanstidningen Asia utropade på söndagens förstasida: ”Kära Mahsa, ditt namn kommer att bli en symbol”.
IRAN | Den 22-åriga Mahsa Amini greps i tisdags då hennes huvudsjal, hajib, inte bars på korrekt vis enligt landets moralpolis.
Hon fördes till häkte i Teheran, där hon ska ha fallit i koma. Hon förklarades död på fredagen.
Polis hävdar att Amini drabbades av en hjärtattack. Men president Ebrahim Raisi uppmanade redan på fredagen inrikesminister Ahmad Vahid att ”brådskande och noggrant utreda orsaken till händelsen”.
Dagstidningar tar ställning
Dagen efter hennes begravning på lördagen väcker fallet nationell publicitet. Den konservativa tidningen Javan tar, liksom inflytelserika finanstidningen Asia, upp fallet på främsta nyhetsplats.
”Nationen har uttryckt sin sorg över Mahsas sorgliga död”, var rubriken på söndagsupplagans omslag.
Även övriga ledande tidningar i Iran berörde fallet på sina förstasidor.
Efter begravningen av Masha Amini i hennes hemort i nordvästra Iran på lördagen utbröt spontana protester. Polis avfyrade tårgas när sörjande tågade till guvernörens kontor.
Polis har hävdat att det inte förekommit ”någon fysisk kontakt” mellan polis och Amini.
Videoupptagningar som myndigheter offentliggjort visar hur Amini, som besökte sin familj i huvudstaden när ingripandet gjordes, reser sig från en stol och sedan faller ihop. Polis hävdar att det rör sig om en hjärtattack, medan granskande grupper säger att Amini inte haft några hjärtproblem.
Vittnesmål motsäger
Vittnen säger också att de sett polis agera våldsamt mot Amini och ytterligare personer i gruppen som greps av moralpolis.
Det är sedan revolutionen 1979 enligt lag obligatoriskt att bära hijab och granskningen av påbudet har skärpts sedan en grupp kvinnor valde att börja trotsa sjaltvånget 2017.
Ayatolla Ali Khamenei uppges vara för en något mildare attityd gentemot dem som inte bär hijab perfekt.
Hans mer moderata hållning om hijab ifrågasätts av mer hårdföra grupper som motsätter sig en lindring av påbudet och av de hårda tag som den så kallade moralpolisen nyttjar.