Krönika

Det ideologiska hatet mot alla oss som inte är vita

SD:s gruppledare i Boden, Lars-Åke Vikström, har gått ut och kritiserar Migrationsverket för att det blivit kris inom bland annat kommunens äldreomsorg då många som varit anställda där nu utvisats. Lars-Åke tycker att byråkratin är för stelbent och inte ser till helheten samt att man behöver se över reglerna och lätta upp dem så fler invandrare med jobb kan bli kvar i landet …

Det är såväl skrämmande som rätt skrattretande att någon som är en aktiv del av Sverigedemokraterna verkar ha så totalt missat partiets linje i denna fråga. Nyheten om Lars-Åke kom bara dagar efter att den nya lägstanivån för godkänd lön vid arbetskraftinvandring presenterades. En förändring S varit med att driva sedan förra mandatperioden i ett försök att locka väljare från SD. Nivån ska fördubblas från strax över 13 000 i månaden till strax över 26 000 i månaden. En lön många arbeten inte lever upp till.

Argumentet är att när bristen på arbetare inte kan tillgodogöras genom att hämta arbetare från andra länder kommer lönerna drivas upp och svenska arbetare få det bättre. För alla vet väl att högern inget hellre vill än att ge rimliga löner till arbetarna?

Den effekt som Boden redan känner av kommer allt fler kommuner snart bli varse när Tidöalliansen i rasande fart ändrar migrationslagarna för att vi dels ska få så få nya invandrare som möjligt, dels få dem som redan är här att lämna landet. I Ale kommun har kommunen som styrs av bland annat SD redan börjat kampanja i sociala medier och på kommunens hemsida om återvandring.

Om den här politiken kvarstår kommer problemen som uppstår att slå hårt mot hela samhället, inklusive sådant SD påstår sig vara emot, såsom försämrad äldrevård och höjd pensionsålder. Det är tydligt att det ideologiska hatet mot alla oss som inte är vita och födda i Norden väger tyngre än alla andra politiska löften som SD påstår sig stå för. Att tant Agda på hemmet ska slippa sitta inlåst för att det saknas personal att ta henne med ut är inte lika viktigt som att det inte får vara Fathima som ser till att Agda får sina behov tillgodosedda.

Givetvis går det att hävda att lösningen på problemen med obalansen i unga vs äldre i befolkningen inte är att folk flyttar hit. För globalt behöver vi bli färre människor och klimatet klarar inte av att vi fortsätter leva som vi gör i dag med hög konsumtion och industrier. Å andra sidan är det såväl inhumant som rasistiskt att se det som rimligt att bruna människor dör av svält i andra delar av världen medan våra äldre dör av ensamhet i en form av modern ättestupa.

Det rimligaste vore så klart ett helt nytt ekonomiskt system med en total omfördelning av jordens resurser. För att nå dit krävs dock en helt annan mentalitet än SD:s ”Sverige åt svenskarna” och att vi vågar prata om problemen som deras politik innebär. Men det får man väl inte säga i det här jävla landet!

Protesterna mot H&M under deras bolagsstämma.

Jimmie Åkesson kan på allvar komma undan med att likställa dragqueens med nazister i SVTs partiledardebatt.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.