Nyheter

Miljarder billiga elartiklar på soptippen

Nästan en halv miljard små, billiga elektriska vardagsartiklar från hörlurar till handhållna fläktar hamnade på soptippen i Storbritannien under det senaste året.

Under det senaste året har nästan 500 miljoner små och prisvärda elektroniska vardagsprodukter, såsom hörlurar och handhållna fläktar, avslutat sin livscykel på soptippar i Storbritannien. Den ideella organisationen Material Focus har höjt varningsflagg angående den enorma omfattningen av detta problem och uppmanar nu till ökad medvetenhet om återvinning.

MILJÖ | Nästan en halv miljard små, billiga elektriska vardagsartiklar från hörlurar till handhållna fläktar hamnade på soptippen i Storbritannien under det senaste året, visar forskning från Material Focus. Den ideella organisationen Material Focus slog larm om den enorma omfattningen av detta problem och uppmanar till ökad medvetenhet och återvinning.

Forskningen avslöjade att mer än en halv miljard billiga elektroniska varor köptes bara i Storbritannien under det senaste året – 16 per sekund. Av dessa föremål slängdes 471 miljoner, inklusive 260 miljoner engångs-vape (e-cigaretter), 26 miljoner kablar, 29 miljoner Led-, sol- och dekorativa lampor, 9,8 miljoner USB-minnen och 4,8 miljoner miniatyrfläktar, rapporterar The Guardian.

Scott Butler, verkställande direktör på Material Focus, betonade vikten av att tänka noggrant innan man köper små elektroniska produkter. Han påpekade att många av dessa varor är ”billiga och små” och innehåller värdefulla material som koppar, litium och rostfritt stål, som kan återvinnas och användas i olika industrier inklusive vindkraftverk, medicintekniska produkter och elfordon.

–  Omfattningen av problemet är enorm, men det finns en enkel lösning – precis som trenden med återvinning och återanvändning av mode som har vuxit och vuxit, vill vi uppmuntra nationen att återvinna teknik, säger Scott Butler.

En undersökning med 2 000 personer visade att varje år köper en genomsnittlig vuxen i Storbritannien nio elektriska artiklar billigt och slänger åtta, vilket bidrar till den växande högen av elektroniskt avfall. Det finns nu 880 miljoner elektriska föremål av alla slag som ligger oanvända i brittiska hem, och över 100 000 ton elektriskt avfall slängs varje år.

Butler avslutade med en uppmaning till allmänheten: ”Vi vill förmedla budskapet att det finns en enkel lösning – precis som trenden för återvinning och återanvändning av mode har vuxit och vuxit, vill vi uppmuntra nationen att återvinna snabb teknik, skuldfri och krångelfri.” Det krävs ökad medvetenhet och handling för att bekämpa Storbritanniens växande problem med elektroniskt avfall och slöseri med el.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.