Nyheter

Två gripna för mord på transflickan Brianna Ghey 

Transflickan Brianna Ghey hittades knivhuggen i Linear Park i Culcheth utanför Warrington i nordvästra England i lördags eftermiddag.

Två tonåringar har gripits misstänkta för mord på sextonåriga Brianna Ghey i Culcheth i Storbritannien i lördags. Transflickan Brianna Ghey knivhöggs till döds i en park i lördags eftermiddag. Enligt polis finns det i nuläget inget bevis på att mordet hade hatmotiv.

STORBRITANNIEN | Brianna Gheys hittades knivhuggen vid 15-tiden i lördags av förbigående i parken Linear Park i Culcheth utanför Warrington i nordvästra England. Ambulans tillkallades men hennes liv gick inte att rädda.

Brianna Gheys familj säger i ett uttalande att hon var ”stark, orädd och unik”. ”Förlusten av hennes unga liv skapar ett massivt hål i vår familj och vi vet att lärarna och vänner som fanns i hennes liv känner detsamma”, säger familjen i uttalandet, rapporterar BBC.

”Inget bevis” på hatmotiv

Polis har gripit två femtonåringar, en pojke och en flicka, misstänkta för mord. Brianna Ghey var en transflicka och oro finns att Brianna Ghey kan ha mördats just för att hon var trans. Detta tonade dock polisen ner på måndagen:

– I nuläget finns det inget bevis som pekar på att omständigheterna kring Briannas död var hatrelaterade, säger han till BBC.

Nu pågår utredningen med att försöka hitta mordvapnet och att förstå motivet till attacken. Poliser kommer också att fortsätta att patrullera i parken, och uppmanar människor i området som har exempelvis CCTV-kameror med material som kan vara kopplat till händelsen att kontakta polisen.

Knivvåld ett omfattande problem 

Rektorn vid Brianna Gheys skola, Emma Mills, säger att skolan är chockad över att en elev har mördats;

– Detta är förståeligt nog en mycket svår och smärtsam tid för många och vi kommer att göra vårt yttersta för att stötta våra elever och den bredare gemenskapen kring skolan, säger hon.

Hbtq-organisationen Stonewall skriver på Twitter: ”Våra tankar är med Brianna Ghey, en ung transkvinna och hennes nära och kära. Vi uppmanar alla som kan ha information som kan hjälpa polisen med dess utredning att höra av sig”.

Knivvåld är ett utbrett problem i Storbritannien. Under en tolvmånadersperiod fram till i mars 2022 skedde 261 mord i England och Wales genom ”vassa redskap”.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.