Nyheter

Amazonarbetare i Storbritannien strejkar för humana arbetsvillkor

I Storbritannien har omkring 900 lagerarbetare på ett Amazonlager i staden Coventry gått ut i en tredagars strejk.

I Storbritannien har omkring 900 lagerarbetare på ett Amazonlager i staden Coventry gått ut i en tredagars strejk. Arbetarna kämpar för rättvisa löner, humana arbetsvillkor och ett erkännande av sitt fackförbund. Även Amazonarbetare i Tyskland strejkar den här veckan.

ARBETE | Arbetare har inlett strejkåtgärder mot Amazon i Coventry i en konflikt om löner, humana arbetsvillkor och företagets underlåtenhet att erkänna fackliga rättigheter. Tredagars-strejken inleddes under tisdagen, och under onsdagen och torsdagen infaller den årliga rean, vilket är företagets mest hektiska dagar.

Facket har en tid varit engagerat i en kamp för att representera Amazon-arbetare i Coventry och har ökat sitt medlemsantal på platsen från en handfull människor till cirka 900. Det Brittiska fackförbundet GMB uppskattar att det finns omkring sammanlagt 1 400 arbetare vid depån – vilket betyder att dess medlemskap låg över den lagstadgade tröskeln på 50 procent för ett fackligt erkännande på arbetsplatsen.

Amazon hävdar att det finns närmare 2 700 anställda på platsen och tvingade facket att dra tillbaka sitt försök att vinna formellt erkännande. GMB anklagade då Amazon för att ha tagit in mer än 1 000 extra arbetare och varnat dem för att gå med i facket, för att på så sätt påverka beslutet.

Det är inte bara Amazon-arbetare i Storbritannien som strejkar. Det tyska facket Verdi uppmanade sin personal vid nio av Amazons distributionscentra i Tyskland att strejka även där under den årliga rean, som där inföll under söndagen – och de fortsätter sin strejk denna vecka.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.