Nyheter

Minst 78 döda efter skeppsbrott i Grekland

Fiskebåten som fraktade migranter som försökte nå Europa kantrade och sjönk utanför Grekland på onsdagen, sade myndigheterna, vilket lämnade minst 79 döda och många fler saknade i en av de värsta katastroferna i sitt slag i år.

En flyktingbåt som avgått från Libyen har sjunkit i grekiska vatten, enligt nödlinjen Alarmphone som skriver att det kan ha varit uppemot 750 människor ombord. Minst 78 personer har drunknat och dussintals saknas fortfarande.

MIGRATION | 100 personer har räddats av den grekiska kustbevakningen och tagits till staden Kalamata på det grekiska fastlandet, rapporterar bland annat CNN. Enligt överlevande kan det ha varit så många som 750 människor ombord – en siffra som också Alarmphone anger. Enligt FN:s migrationsorganisation IOM sa de första rapporterna om båten att det varit 400 personer ombord.

Hittills har 78 människor som drunknat kunnat bekräftas döda. Men eftersom endast 100 personer hittills har kunnat räddas är den egentliga dödsiffran antagligen mycket högre. En stor sökinsats, där bland annat EU:s gränsbyrå Frontex deltar med sina drönare, pågår fortfarande, enligt InfoMigrants.

Journalisten Angela Caponetto skriver på Twitter att ”trots att den grekiska marinen underrättades så anlände de för sent”. Hon skriver vidare att det rör sig om ”hundratals döda och saknade”.

Det är ovanligt att flyktingbåtar till Libyen åker så långt som till Grekland, de allra flesta anländer till Italien och andra – mycket få på grund av den ogästvänliga maltesiska regeringen – till Malta.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.