Nyheter

Kenya: Dödssiffror inom domedagssekt ökar

Kenyas inrikesminister Kithure Kindiki inspekterar gravar där offer för en domedagssekt kallad Good News International ligger begravda i en skog i Shakahola, utkanten av turiststaden Malindi, 25 april 2023.

KENYA | Enligt kenyanska myndigheter har dödssiffran överstigit 200 i samband med febrilt sökande efter försvunna medlemmar av en domedagssekt kallad Good News International Church, vars ledare Paul Mackenzie alltjämt hålls häktad anklagad för att ha väglett anhängare till självsvält, rapporterar Reuters.

Myndigheter har förvisso påträffat en rad medtagna och svårt traumatiserade överlevare som gissas ha förberett de massgravar som många av dödsoffren påträffats i.

Bland dödsoffren har över ett dussin barn påträffats, vilket understryker vidden av den pågående sekttragedin och det juridiska ansvar som i slutändan kan lastas ledaren Paul Mackenzie. BBC rapporterade i början av maj om en sexbarnsfar som mist samtliga barn och sin fru efter att de följde sektledarens råd och påbörjade självsvält för att påskynda inträdet till himlen.

Myndigheter fortsätter alltjämt att söka efter ytterligare överlevande och potentiella fler döda i Shakaholaskogen i sydöstra Kenya.

***
LÄS ÄVEN:

Fyra döda i självsvält tillhörande kenyansk domedagskyrka
Amazon, ”Maktens ringar” och tystnadskultur i filmnäringens Nya Zeeland
Utpekandet av turkisk exiljournalist kritiseras

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.