Nyheter

Aktivister protesterade i parlamentet

Polis bär bort "Just Stop Oil"-demonstranter före kröningen av Charles III i London, lördagen den 6 maj 2023.

Flera aktivister från Just Stop Oil protesterade i samband med en utfrågning av polisen i det brittiska parlamentet på onsdagen. Utfrågningen gällde polisens hantering av protester i samband med kröningen av Charles III förra helgen. Londonpolisen uppgav att folk greps efter att de inte hade hörsammat kravet att flytta sig från gatan i centrala London.

STORBRITANNIEN | Flera aktivister som protesterade på onsdagen bar t-shirts med budskapet Just Stop Oil. De avlägsnades från kammaren och utfrågningen fortsatte efter 25 minuter.
– Vår demokrati hotas, sade Kush Naker, en infektionsläkare från London innan gruppen aktivister fördes ut, rapporterar BBC.

En annan grupp aktivister, också från Just Stop Oil, hade samtidigt rört sig mot parlamentet för att kräva att den brittiska regeringen inte utfärdar fler prospekteringstillstånd för olja och gas.

Protesten i parlamentet riktade sig mot polisens metoder under kröningsdagen. Efter att demonstranterna fördes ut menade en talesperson för gruppen att detta var en ”fortsättning av tystandet” mot oliktänkande som polisen hade genomfört förra helgen, menade talespersonen.

Inget bevis har givits och nu blir de som blev felaktigt gripna hindrade från att lägga fram bevis till just den kommitté som har organiserats för att utvärdera polisinsatsen under kröningen, säger en talesperson för Just Stop Oil, till BBC.
Efter att demonstranterna hade förts ut sade kommitténs ordförande, Diana Johnson från Labourpartiet, att det är viktigt att parlamentet är öppet för allmänheten men att ”vi tar det också på stort allvar att vi inte blir störda i vårt granskande jobb”.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.