Nyheter

Film med grova sexuella övergrepp upprör i Indien

Videon på övergreppen har fått premiärminister Narendra Modi att kommentera de dödliga etniska konflikterna i Manipur.

En video som visar två kvinnor som av en mobb tvingats gå nakna genom en stad i delstaten Manipur i nordöstra Indien har väckt stor vrede i landet.

INDIEN | Händelsen har också fått premiärminister Narendra Modi att bryta sin tystad kring de dödliga etniska konflikter som härjat i Manipur i över två månader.

I videon syns de två nakna kvinnorna omgivna av mängder av unga män som tar på kvinnornas könsdelar och släpar kvinnorna till en åker.

– De skyldiga kommer inte att skonas. Det som har hänt Manipurs döttrar kan aldrig förlåtas, sade Modi under en pressträff inför att parlamentet skulle sammanträda på torsdagen.

Utan att hänvisa direkt till våldet uppmanade Modi ledarna för delstatsregeringarna att säkerställa kvinnors säkerhet och sade att händelsen var ”skamlig för vilken som helst nation”.

– Mitt hjärta är fyllt av smärta och ilska, fortsatte han.

Polisen uppger att man har inlett en utredning om gruppvåldtäkt och att man gripit en man – och tillägger att fler snart kommer att gripas.

Händelsen ska ha ägt rum den 4 maj, en dag efter att våldet eskalerade i delstaten. Enligt en polisanmälan ska de två kvinnorna ha tillhört en familj som attackerades av en mobb. Två manliga familjemedlemmar rapporteras ha dödats.

Sedan maj, när två etniska grupper drabbade samman, har över 130 människor dött i våldsamheterna i Manipur.

Manipur ligger i ett avlägset område som binds samman med resten av landet genom en smal landkorridor. Delstaten har i årtionden drabbats av återkommande oroligheter mellan olika folkgrupper och separatistiska grupper.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.