Krönika

Allt för att tillgodose Åkesson

Det är oanständigt. Moraliskt förkastligt. Oförskämt. Det sätt som den nya regeringen beter sig på. De placerar människor i en mortel, stöter sönder dem och deras familjer.

Jag tänker på dem som kommit som flyktingar, levt sina liv många år i Sverige, studerat, fått barn som vuxit upp i Sverige, har svenska kompisar. Och utvisas. Denna regering lägger dem i en mental mortel och stöter och stöter så de går sönder. Jag blir så förbannad.

Visst, den gamla regeringen gjorde också sitt, men den här krossar människor i en takt som varenda medborgare i Sverige borde bli rasande över.

Med kriminella gäng som fond lyckas regeringen få någon sorts acceptans, eller i vart fall locka fram tystnad, när mortelstötarna krossar människors liv. Utvisade till något de aldrig varit del av. Inte ens mamman som har akademisk examen, sonen som studerar till ögonläkare och barn som levt hela sina liv i Sverige – inte ens då kan den här regeringen, som annars tycks se det mesta strikt ”ekonomiskt”, finna skäl att stoppa mortelns stötar. Allt för att tillgodose Åkesson, eller i tron att de ska vinna tillbaka sverigedemokratiska röster.

En dag kommer den här regeringens agerande att redovisas som en svart fläck på svensk historia. Och kom nu inte dragande med kriminella gäng och snack om ”ekonomiska flyktingar” som skäl för att kasta allt fler i morteln som krossar drömmar och liv.

Tidö. Ett vägval som varje liberal, varje medkännande konservativ, varje kristen, varje människa med minsta lilla empati borde ta avstånd från.

Johan Pehrson – hur i helvete kan du? Ebba Busch – du som tror på Jesus, vad tror du han skulle anse om ditt sätt att krossa människor? Ulf Kristersson, skäms du inte, du som påstår dig ha en ideologi som bygger på individen, inte kollektivet? Hur har ni mage att hålla på som ni gör, sittande i era fina positioner, ekonomiskt välgödda och trygga med att inte behöva bli utvisade till något ni aldrig haft med att göra? Vet ni vad, jag föraktar er. Föraktar er. Fullständigt.

Vi är på väg in i ett system som systematiskt mal sönder människors drömmar och liv, vi är på väg att få en normalisering av det som för bara några år sedan ansågs vara inte bara ovärdigt utan totalt förkastligt. Sverigedemokraternas världsbild och syn på människor har blivit regeringens och det smyger sig in i allt fler delar av samhället. Regeringen är motor i detta. Och jag kan bara förakta de statsråd som bygger regeringen.

Mest av allt förundras jag över dig, Johan Pehrson. Du har mer än någon annan legitimerat det som sker. Du har öppnat de kranar som fått vanlig hyggliga socialliberaler, som stått upp för värdighet, att nicka bifall till att människors liv och drömmar stöts sönder i den mortel som skapades på Tidö slott. Skäms du inte?

Det är aldrig bra att fyllas av förakt för medmänniskor, men mitt förakt för dessa människor växer för varje dag de fullt medvetet – smilande och pladdrande – mortlar sönder människors drömmar och liv.

Aurora – ungdomsgruppen som stämmer staten för att inte behandla klimatkrisen som en kris.

Aurora – den gigantiska krigsövningen som pågår – kallas av SvD:s ledarredaktion för fredsfestival.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.