Nyheter

16-årig flicka räddad efter drygt tre dygn

Räddningsarbetare söker efter överlevande i resterna av ett hus i Antakya.

80 timmar efter jordbävningskatastrofen som drabbade Turkiet och Syrien hittades en 16-årig flicka vid liv under resterna av ett hus i staden Antakya.
– Vårt arbete har inte varit förgäves. Vi har räddat en flicka, sade en av räddningsarbetarna när flickan kördes i väg till sjukhus.

TURKIET | För varje timme som går minskar chansen att hitta överlevande i rasmassorna efter jordbävningskatastrofen som hittills krävt mer än 20 000 människors liv i Turkiet och Syrien.

Men även om hoppet att hitta överlevande minskar så sker fortfarande sådant som ingen tror ska hända.

Det tog räddningsarbetarna fem timmar att gräva fram den 16-åriga flickan ur resterna av det kollapsade bostadshuset i staden Antakya som ligger i den hårdast skalvdrabbade provinsen Hatay i södra Turkiet.

Tidigare hade tre överlevande hittats i rasmassorna. Flickans far fortsatte desperat att söka efter sin dotter med hjälp av räddningsarbetarna.

Blåslagen och nedkyld men vid liv

Någon slog larm om att de hade hört ljud någonstans under de kollapsade väggarna och räddningsarbetarna började att systematiskt lyfta bort bråten på platsen där ljudet hörts. Efter fem timmar nådde de slutligen fram till flickan, som var blåslagen och nedkyld men vid liv, och kunde försiktigt gräva fram henne och ta henne till en väntande ambulans.

– Älskade, älskade! ropade flickans far när hon drogs fram ur ruinerna och människor som hade stått bredvid och tittat på under räddningsaktionen applåderade.

När flickan var tryggt placerad i ambulansen var det många som pussade och kramade räddningsarbetarna för att tacka dem. Flera av dem grät.

– Vårt arbete har inte varit förgäves. Vi har räddat en flicka, sade en av räddningsarbetarna.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.