Citatet

EU-kandidaterna | Alice Teodorescu Måwe, KD

Alice Teodorescu Måwe. med ett citat

CITATET | Invandringsdebatten bör inte enbart fokusera på antalet personer som anländer utan också på vilka värderingar de medför, argumenterar Alice Teodorescu Måwe, första namn på Kristdemokraternas lista inför EU-valet.

– Vi har importerade problem som grundar sig i uppfattningar som är helt legitima i Mellanöstern, säger Alice Teodorescu Måwe i en intervju i Göteborgs-Posten.

I april röstade EU-parlamentet igenom en migrationspakt, som för första gången etablerar en gemensam europeisk hållning till migration.

Denna överenskommelse innebär bland annat att individer som inte anses ha skyddsbehov placeras i förvar utanför EU:s gränser, och att medlemsländer kan välja att inte ta emot asylsökande genom att betala 20 000 euro per individ och år.

Kristdemokraterna anser att detta endast adresserar gårdagens utmaningar.

– Den löser inte grundfrågan. Grundfrågan handlar inte om hur vi ska fördela, utan hur vi ska förhålla oss till flödet in i Europa, säger Alice Teodorescu Måwe, som vill riva upp dagens migrationspakt.

Teodorescu Måwe påpekar att det är viktigt att beakta en migrants vilja att anamma europeiska värderingar.

– Om Sverige ska lyckas med sitt mångfaldsprojekt, som man etablerat på ganska kort tid, måste utgångspunkten vara i värderingar. Ett slags minimum för vad som är – inte lagligt eller olagligt – utan lämpligt eller olämpligt i ett samhälle.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.