Nyheter

Tre fotbollspelare lämnar Argentinas landslag i protest

tre fotbollspelare i kamp om bollen

Tre ledande spelare från det argentinska damlandslaget i fotboll lämnat laget på grund av orättvisa löner och arbetsförhållanden. Droppen var när endast banan o macka serverades till lunch.

IDROTT | Laurina Oliveros, Julieta Cruz och Lorena Benítez, alla ordinarie spelare i det argentinska landslaget, har tagit det drastiska steget att lämna laget efter att ha uttryckt djup frustration över deras behandling och förhållanden under landslagssamlingarna. Deras avhopp offentliggjordes bara dagar innan laget skulle möta Costa Rica i två vänskapsmatcher, vilket har skakat om fotbollsförbundet och supportrar, rapporterar Diario Jornada.

– Det kommer en punkt när orättvisor blir tröttsamma, när det är tröttsamt att inte bli värderad, att inte bli lyssnad på, och ännu värre – att bli förödmjukad, skriver Julieta Cruz på X-Twitter.

Hon beskriver också att spelarna under samlingarna endast fick en ost- och skinkmacka samt en banan till lunch, något som spelarna ansåg vara otillräckligt näringsrikt.

Cruz och Benítez belyser även den ekonomiska besvikelsen över att förbundet inte erbjuder någon ersättning för de kommande vänskapsmatcherna, eftersom de äger rum i Buenos Aires. Dessutom måste spelarnas familjer betala inträde för att se matcherna.

Målvakten Oliveros uttrycker också sin sorg över situationen i ett inlägg på X-Twitter:

– Med ett brustet hjärta och tusentals drömmar som försvinner en efter en. Må nästa generationer njuta och vara lyckliga när de jagar bollen, såsom vi gjorde en gång i tiden.

Argentinas fotbollsförbund har ännu inte kommenterat avhoppen eller de anklagelser som riktats mot dem.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.