Startsida - Nyheter

Intro

Fler kvinnor och barn dödade

i Gaza än i någon annan nutida konflikt. Våldet, som eskalerade i oktober förra året efter attackerna från Hamas och andra palestinska grupper, har lett till att över 6 000 kvinnor och 11 000 barn har dödats av den israeliska militären. Detta gör konflikten i Gaza till den dödligaste för kvinnor och barn på över två decennier. I jämförelse har inga andra konflikter de senaste 20 åren resulterat i lika många dödsoffer bland dessa grupper under ett och samma år enligt FN.

En ny rapport visar att avskiljning och lagring av koldioxid (CCS) behöver växa dramatiskt för att hålla den globala uppvärmningen under 2 grader, enligt Parisavtalet. Även med betydande ansträngningar är det osannolikt att tekniken kommer att kunna skalas upp tillräckligt snabbt för att begränsa uppvärmningen till 1,5 grader.

Hälften av Haitis befolkning befinner sig i akut hunger. Säkerhetskrisen i landet har lett till en av de mest allvarliga hungersituationerna i världen, med miljontals människor som kämpar för överlevnad varje dag. ”Vi får inte vända ryggen åt den värsta hungernödsituationen på västra halvklotet.”

Välkommen till ett nytt nummer av Tidningen Global!

Visa att vi är viktiga för mediemångfalden!
Läs oss på Tidningen Global.
Teckna en prenumeration – endast 59 öre/nyhet (250 kr/6 mån).
Stötta oss via Det Globala presstödet.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.