Nyheter

Världens äldsta man död vid 114 års ålder

Världens äldsta man, Don Vicente Pérez Mora

Don Vicente Pérez Mora, som år 2022 officiellt erkändes av Guinness World Records som världens äldsta man, somnade in den 2 april 2024 efter att ha kämpat mot luftvägskomplikationer. Han föddes den 27 maj 1909 i El Cobre i delstaten Táchira, Venezuela och tillbringade sina sista dagar i San José de Bolívar.

HÄLSA | Världens äldsta man, Don Vicente Pérez Mora från Venezuela, har gått bort vid en ålder av 114 år och 339 dagar. Hans liv fylldes enligt anhöriga av kärlek till familjen, en passion för jordbruk och en stark tro på Gud, rapporterar Diario de Los Andes

I en intervju med Guinness World Records uttryckte han sin tacksamhet till Gud för varje måltid och för människorna runt omkring honom, bland annat de elva barnen han och hans fru Ediofina del Rosario García fick tillsammans.

En daglig rutin av arbete, vila och ett glas konjak, uppnådde Don Vicente en enastående livslängd. Han tilldelades titeln ”världens äldsta man” 2019 och höll den tills han gick bort.

Venezuelas president Nicolás Maduro uppmärksammar på X-Twitter hans bortgång:

– Juan Vicente Pérez Mora har övergått till evigheten vid 114 år gammal. Må Gud ta emot honom i sin heliga härlighet!

Den person som officiellt har levt längst någonsin är Jeanne Calment från Frankrike. Hon föddes den 21 februari 1875 och dog den 4 augusti 1997, vilket innebär att hon levde i 122 år och 164 dagar.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.