Nyheter

De kan vinna Stenbeckspriset för insamling till Gazas barn

Mamma med litet spädbarn i Gaza.

Sju kvinnor arrangerade en insamling till Barnfondens akutinsats i Gaza i Malmö i december förra året. Nu kan de vinna Stenbeckspriset för sina insatser för Gazas barn.

SVERIGE | Aylin Daut Shad, Dalia Shwan, Nejra Celik, Elnaz Barjandi, Ines Dedic, Nesrin Dabas och Selma Celik är sju näringslivskvinnor som på kort tid drog ihop ett insamlingsevent till förmån för Gazas barn i december 2023. Sammanlagt samlades dryg 200 000 kronor in. Pengarna gick oavkortat till Barnfondens akutinsats i Gaza. Nu har de sju kvinnorna utsetts till finalister och kan vinna Stenbeckspriset som är Sveriges enda utmärkelse för ”insatser inom insamling av gåvor, företagssamarbeten och givande”.

– Arrangörerna har visat på ett fantastiskt och genuint engagemang för en aktuell och viktig fråga som angår oss alla. Med gemensamma krafter och mycket värme lyckades de på kort tid engagera och föra samman hundratals människor för en gemensam sak. De har kämpat hårt, entusiasmerat både sponsorer och besökare och vi ser att detta är ett exempel att både lära av och återkomma till, säger Martina Hibell, generalsekreterare för Barnfonden i ett pressmeddelande

Pengarna går såväl till rent vatten och näringsrik mat som hygienist och kontantstöd. Dessutom går hjälpen till psykosocialt stöd för traumatiserade barn i Gaza. 

– Eventet och dess utfall är ett bevis på kraften i den kollektiva gemenskapen, när vi människor går samman för att bidra till något större. Det har givit energi i en annars mörk tid och en push att fortsätta det hårda arbetet som krävs för att kunna nå fram med så mycket stöd som möjligt till de barn som behöver det mest, säger Martina Hibell.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.