Citatet

Joe Biden: Ni vet hur man slåss!

Joe Biden och Ulf Kristersson ler

CITAT | Så har då Sverige efter 200 år av alliansfrihet gått med i NATO. Detta tillkännagavs igår kväll vid USA:s president Joe Biden tal till nationen, rapporterar TT. Biden började sitt tal med att ta upp Rysslands krig i Ukraina och samtidigt välkomna Sverige till Nato. Han vände sig mot åskådarläktaren och uppmanade statsminister Ulf Kristersson att stå upp, välkomnandes med stående applåder. Biden betonade USA:s roll som en av grundarna av försvarsalliansen Nato, en organisation skapad av demokratier efter andra världskriget för att förhindra krig.

– I dag har vi gjort Nato starkare än någonsin. Vi välkomnade Finland förra året och i morse gick Sverige med och deras statsminister är här ikväll, sade Biden:

– Ni vet hur man slåss! Välkommen till världens starkaste militärallians.

 Kristersson blev särskilt inbjuden att närvara vid talet av presidenthustrun Jill Biden och fick en plats bredvid henne på åskådarläktaren. Bidens tal om tillståndet i landet, ”State of the Union”, inleddes med Rysslands krig i Ukraina och han uppmanade kongressen att rösta igenom ett militärt stödpaket.

– Om någon tror att Putin stannar vid Ukraina så kan jag försäkra er om att det kommer han inte att göra, sade Joe Biden.

– Ukraina kan stoppa Putin – om vi står vid Ukrainas sida och förser dem med vapen att försvara sig med.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.