Kazakstan genomför omfattande politiska förändringar och passar på att byta namn på huvudstaden.
Astana, som döptes om till Nur-Sultan i mars 2019, ska åter heta Astana.
Landet vänder därmed den tidigare totalitäre presidenten ryggen.
KAZAKSTAN | President Kasym-Zjomart Toajev skrev på lördagen under en lag som stadfäster att presidenten bara kan sitta i sju år och inte väljas om till en ny mandatperiod, rapporterar AFP.
Beskedet publicerades på presidentens hemsida, och det innebär en fundamental förändring i det centralasiatiska landet vars styre tidigare pendlat mellan auktoritärt och totalitärt.
Kazakstan valde att döpa om den administrativa huvudstaden till Nur-Sultan för att hedra den avgående presidenten som hette just Nursultan med efternamnet Nazarbajev.
Djupt ifrågasatt
Den tidigare presidenten var Sovjetrepubliken Kazakstans styresman från 1990, men överlevde politiskt Sovjetunionens kollaps och styrde sedan landet som president mellan 2001 och 2019.
Även landets ledande universitet och internationella flygplats döptes om efter Nursultan. Men både hans personliga arv och politiska kvarlåtenskap är djupt ifrågasatt.
I januari i år, kort tid innan Ryssland invaderade Ukraina, slogs demokratiska protester ned i landet. Uppgifter gör gällande att 225 personer dödades i oroligheterna. Dessutom uppgavs att Moskva sänt understöd till Kazakstan för att slå ned oppositionen.
Expresidenten försvann
Internationella bedömare undrade var den tidigare presidenten Nursultan befann sig. Trots att han avgått ansågs han då ha en avgörande roll i landets politik. Vissa sade till och med att han styrde landet dold bakom kulisserna, och att hans handplockade ersättare bara var en marionett.
Under oroligheterna var dock tystnaden från Nazarbajev närmast total. Det förekom rykten om att han gömt sig i närheten av Genèvesjön i Schweiz, andra sade sig veta att han flytt till Dubai.
Men ingen visste vad hans nästa drag kunde vara.
Nu har många spår av honom, som porträtt och statyer, saboterats, målats över eller täckts med lera trots risk för hemliga polisens vedergällning.
Lördagens besked från president Kassym-Jomart Tokajev om att huvudstaden byter namn och att grundlagen ändras tyder på en en djuplodande förändring.
Stöd från inflytelserika
Presidenten verkar få stöd från inflytelserika och förmögna grupper i landet, och han svarar med att i det tysta kringskära den forne ledaren Nursultan Nazarbajev och hans familj.
– Tokajev är en känslig kille. Han vet hur viktig omvärldens bild är av Kazakstan. Han agerar mjukt och försiktigt. Han kommer inte att sprida kulor med ett maskingevär. Ska han plocka bort någon så gör han det med hjälp av en prickskytt, sade en diplomat med insyn i Kazakstans politiska läge till brittiska The Guardian i januari i år.
Sedan kom den ryska invasionen, och forna Sovjetrepubliker låg ofta lågt för att följa utvecklingen.
Men lördagens besked om att huvudstaden Nur-Sultan heter Astana och att presidentens makt tidsbegränsas kan innebära att landet vill bryta med sitt totalitära förflutna och de starka banden till Moskva.