Nyheter

Tio pakistanier gripna efter skeppsbrott i Grekland

Släkt och vänner visar sitt stöd för Raja Sajid (till höger) vars son saknas efter skeppsbrottet i Grekland i förra veckan.

PAKISTAN | Många av de som drunknade i Grekland föra veckan kom från Pakistan. The Guardian har också rapporterat att många från det sydasiatiska landet tvingades ner under däck, vilket kan vara en anledning till att det var få pakistanier bland de överlevande. Nu har tio pakistanska medborgare gripits misstänkta för människosmuggling.

Pakistan genomgår en allvarlig ekonomisk kris och många människor försöker lämna landet. Något människosmugglare är snabba att utnyttja. Efter det dödliga skeppsbrottet i Pylos, Grekland, i förra veckan har det kommit uppgifter om att det kan ha varit upp emot 400 pakistanier ombord på fartyget. Men bara 12 pakistanier ska enligt The Guardian finnas bland de överlevande.

Nu har tio personer gripits i Pakistan, misstänkta för att vara delaktiga i människosmuggling. Gripandena har gjorts efter att det har framkommit att det var många pakistanier ombord på fartyget som sjönk.

Pakistans premiärminister Shehbaz Sharif har sagt att de som ägnar sig åt människosmuggling ska ”straffas hårt”, enligt Al Jazeera. Exakt hur många pakistanier som fanns ombord på fartyget vet inte pakistanska myndigheter, men omkring 135 av dem ska enligt lokal media som Al Jazeera har tagit del av ha kommit från den pakistanska sidan av Kashmir, ett område som Pakistan och Indien sedan länge har stridit om.

* * *
LÄS MER
Unicef: Fler barn kommer att dö i Pakistan
Allt mer desperat läge för afghanska flyktingar i Pakistan
Afghanska Surraya: ”Vi är gisslan i Pakistan”

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.