Intro

Kurdo Baksi hoppas att dörrarna till helvetet ska stängas

I mitten av maj går Turkiet till val och det är inte självklart att president Recep Tayyip Erdoğan lyckas få en tredje mandatperiod på posten. Författaren, journalisten och samhällsdebattören Kurdo Baksi, aktuell med boken Endast den som är turk är lycklig, tror att oppositionskandidaten Kemal Kilicdaroglu kan bli den som avslutar Erdoğans två decennier långa tid som ledare för Turkiet.
– Hans chanser ser bra ut, han har alla de egenskaper som Erdoğan inte har.
Läs Bella Franks intervju.

Det har gått tio år sedan Rana Plaza-katastrofen i Bangladesh då över 1 100 textilarbetare dödades. Sedan dess har arbetet pågått för att göra textilfabriker säkrare. Dessutom har satsningar gjorts för att minska textilindustrins utsläpp – nu finns nio av världens tio mest hållbara klädfabriker i Bangladesh. Men en grönare fabrik innebär inte alltid förbättringar för arbetarna i den. Dessutom är internationella märkesföretag ofta ovilliga att betala mer för varor från gröna fabriker.
Läs Fler ”gröna” fabriker efter Rana Plaza-katastrofen

I Bryssel röstade Sverigedemokraterna emot både migrationspakten och klimatpakten. När resten av EU till slut enas om ganska otillräckliga åtgärder för flyktingar och klimatet, då är alltså regeringens stödhjul emot. Och hotar med regeringskris. Samtidigt som de försvarar att deras riksdagsledamot precis deltagit på en konferens med förintelseförnekare, vaccinmotståndare och klimatförnekare och planerar att knacka dörr för att räkna folk och kasta ut papperslösa.
Maria Ferm skriver krönika.

Om detta och mycket mer står att läsa i dagens Tidningen Global.

Välkommen!

Jan-Åke Eriksson
chefredaktör

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.