Intro

Sedan slutet av april

har över ett dussin aktivister blivit föremål för våldsamma attacker av oidentifierade gärningsmän. I många av dessa fall har offren ådragit sig allvarliga huvudskador och andra skador som krävt sjukhusvård. Nu riktar Human Rights Watch skarp kritik mot de georgiska myndigheterna för att inte ha genomfört effektiva utredningar av de våldsamma attacker som under de senaste månaderna riktats mot medborgare och politiska aktivister. 

En omfattande undersökning belyser hur olje- och bränsletransporter från flera länder kan ha underlättat Israels militära kampanjer i Gaza – experter varnar för att detta kan utgöra medverkan i krigsbrott.

Uppmaningar om höjda skatter för de superrika har fått genomslag runt om i världen, och även konservativa regeringar, som den i Italien, ansluter sig till trenden.

Trovärdigheten i Venezuelas val borde inte vara det problem som diskuteras. Det stora problemet är att kritik används som en ursäkt för att genomföra amerikanska ingripanden och regeringsskiften eller för att rättfärdiga fler dödliga sanktioner som dödar folket i Venezuela, skriver Brian Garvey från Massachusetts Peace Action, i en essä.

Välkommen till ett nytt nummer av Tidningen Global!

Visa att vi är viktiga för mediemångfalden!
Läs oss på Tidningen Global.
Teckna en prenumeration – endast 59 öre/nyhet (250 kr/6 mån).
Stötta oss via Det Globala presstödet.

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.