Intro

Människorättskämpe riskerar livstids fängelse

Grundaren av Apple Daily, Jimmy Lai, står inför en rättegång för påstådd ”uppvigling” och ”samverkan med utländska styrkor” i Hongkong. Lai riskerar en av de strängaste påföljderna enligt den nya säkerhetslagen. Medieentreprenören har blivit en symbol för kampen för yttrandefrihet i Hongkong och en påminnelse om de stränga konsekvenserna som kan vänta dem som utmanar det politiska etablissemanget i staden
Läs Människorättskämpe riskerar livstids fängelse i Hongkong 

Påve Franciskus ställer sig bakom Vatikanens beslut att godkänna välsignelse av samkönade partnerskap.Beskedet på måndagen från Vatikanen innebär en enorm och grundläggande förändring inom katolska kyrkan – men beslutet innehåller inskränkningar.
Läs Vatikanen välsignar samkönade partnerskap 

I en tragisk händelse har en polis dödats efter att ha försökt rädda flickor från kvinnlig könsstympning. Aktivister och ledare har fördömt mordet och ser det som ett allvarligt bakslag i kampen mot könsstympning. Den avlidna polisen hade eskorterat en grupp flickor som hade fallit offer för denna olagliga handling till sjukhuset innan en upprörd folkmassa invaderade stationen och dödade polisen.
Läs Polis stenad till döds efter att ha räddat flickor från könsstympning 

Om detta och som vanligt mycket mer i dagens Tidningen Global.

Välkommen!
Jan-Åke Eriksson
chefredaktör

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.