Nyheter

Många döda i attack mot moské i Pakistan

Poliser flyttar folk för att låta ambulanser komma fram efter vad som rapporteras vara en självmordsattack mot en moské i Peshawar i Pakistan på måndagen.

PAKISTAN | Dödssiffran efter attacken mot en moské i Pakistan har på tisdagen stigit till 88, rapporterar nyhetsbyrån AP. Enligt pakistanska myndigheter var det en självmordsbombare som detonerade sin bombväst inne i moskén i Peshawar i nordvästra Pakistan på måndagen.

Explosionen var så stor att delar av taket på moskén rasade samman och skadade många enligt den lokala polisen Zafar Khan, uppger The Independent. Enligt Khan är många av de skadade som har förts till sjukhus allvarligt skadade och risken är stor att dödssiffran kommer att stiga ytterligare.

Enligt Muhammed Asim, talesman för sjukhuset Lady Reading Hospital i Peshawar, var många av de döda poliser, rapporterar Al Jazeera – många poliser bad i moskén när attacken skedde och moskén är inhyst i en större polisanläggning.

Under måndagen tog den pakistanska talibanrörelsen, Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) på sig dådet i ett uttalande på Twitter men senare togs detta tillbaka och gruppens talesperson uppgav att det strider mot gruppens riktlinjer att attackera moskéer. De pakistanska talibanerna är ingår inte i den afghanska talibanrörelsen men nära kopplingar mellan grupperna finns.

* Texten har uppdaterats

* * *
LÄS MER
Stor textilarbetarstrejk i Pakistan
Pakistans premiärminister avsatt – i kritiskt politiskt läge
Unicef: Fler barn kommer att dö i Pakistan

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Prenumerera gratis på vårt
Nyhetsbrev