Intro

G7-ländernas klimatministrar utstår mycket kritik

för att vid ett toppmöte i Japan mellan den 15 och 16 april förmodas uppmana till nya investeringar i fossilgas. Uppmaningen sker trots att energiresursen är i osynk med planetens försök att nå upp till globala klimatmål. G7-länderna menar att nya fossilgasinvesteringar är nödvändiga för att möta världens energikris, men FN:s klimatpanel IPCC är å andra sidan tydlig med att dessa skulle spräcka 1,5-gradersmålets koldioxidutsläppsbudget.

Klas Lundström skriver om Kritik mot G7-ländernas klimatministrar.
Flyktingbåtar fortsätter att avgå från den nordafrikanska kusten: från Marocko, Tunisien och Libyen. På vägen över havet Medelhavet, med siktet inställt på Europa, fortsätter människor att drunkna. Totalt har 441 personer mist livet i centrala Medelhavet de tre första månaderna 2023. Så många människor har inte drunknat här på så kort tid sedan 2017, enligt IOM. Men från EU:s sida står det stilla när det kommer till räddningsinsatser.
Hanna Strid skriver om Antalet döda i Medelhavet på uppgång – inte varit så många sedan 2017.

Och på krönikeplats skriver Gustav Fridolin om att hela vår digitala infrastruktur är i händerna på färre än ett handfull företag. Och en kommunistisk diktatur.
Läs Undrar om inte dystopin redan är här

Om detta och mycket mer i dagens Tidningen Global.

Välkommen!
Jan-Åke Eriksson
chefredaktör

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.