Intro

Regeringens påstådda väg mot nettonollutsläpp

år 2045, en central del i klimatdebatten, visar sig vara byggd på osäkra grunder enligt dokument från regeringskansliet. Nyckeldokument från regeringskansliet avslöjar att regeringens påstådda väg mot nettonollutsläpp år 2045 bygger på rena gissningar och suddiga antaganden om åtgärder som ännu inte existerar. Trots detta fortsätter regeringsföreträdare att försvara planen som en tydlig rutt mot klimatmålen.

Läs Planen för ”nettonoll utsläpp” ifrågasätts av interna rapporter

Men det kommer mer tokigheter från regeringen. Infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) argumenterar för att ta bort flygskatten och satsa på Arlanda för att möta den väntade ökningen av flygresor i framtiden, trots nuvarande nedgång till följd av pandemin. ”Jag har stor tillit till de planer som den svenska flygbranschen har att ställa om. Det måste bli ett slut på misstänkliggörandet av flygets ambitioner att ställa om”, säger Carlson.
Läs Regeringen överväger att avskaffa flygskatten för att stärka Arlanda 

I ett historiskt beslut har regeringspartierna i Norge enats om att avskaffa au pair-systemet. ”85 procent kommer från ett land, Filippinerna. De får 50 kronor i timmen. Ett billigt hembiträde långt under den lönenivå som alla andra har. Slutsatsen är klar. Systemet måste bort, säger Per Vidar Kjølmoen från Arbetarpartiet.
Läs Au pair-systemet avskaffas i Norge

Det är fredag, regnet öser ner, endast slask finnes utanför dörren. Vad passar då bättre än en stund med veckans nummer av Tidningen Global!  Som vanligt fullmatat med läsning för hela helgen!

Välkommen!
Jan-Åke Eriksson
chefredaktör

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.