Intro

Den 6 juni kommer pälsauktionshuset

Kopenhagen Fur att genomföra sin sista handelsdag, en händelse som sätter punkt för decennier av pälsauktioner från auktionshuset i Glostrup, Danmark. Denna sista auktion erbjuds hugade pälsköpare de sista minkskinnen från den senaste avlivningen av minkar 2020. 3,7 miljoner skinn från minkar ligger under klubban.

En ny studie i Storbritannien avslöjar att rika vita män från landsbygden är landets främsta källor till utsläpp av växthusgaser från transporter. Studien belyser ett direkt samband mellan inkomstnivå och transportutsläpp, vilket pekar på större miljöpåverkan bland de ekonomiskt välbeställda.

En tidigare undersökning visar att majoriteten av svenskarna stöder ett förbud mot korta flygresor som kan ersättas av tåg. Trots detta står klimatminister Romina Pourmokhtari fast vid sin hållning: ”I den här regeringen är vi marknadsliberala”

Det är fredag. Tidningen Global är här. Men allt är inte riktigt som vanligt. I måndags meddelade Mediestödsnämnden sitt beslut om fördelningen av det nya mediestödet, och Tidningen Global får inte det nya stödet.  Vi anses nämligen inte vara viktiga för mediemångfalden. Istället får tidningen ett övergångsstöd som helt upphör om några år. 

Du kan visa att mediestödsnämnden har fel!
Visa att vi är viktiga för mediemångfalden!
Läs oss på Tidningen Global.
Teckna en prenumeration – endast 59 öre/nyhet (250 kr/6 mån).
Stötta oss via Det Globala presstödet.

Jan-Åke Eriksson, chefred

Vidare till Global >>
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Till Global X
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.
Erbjudande!
Prova Tidningen Global gratis t.o.m. 1 maj.